15 Nisan 2012 Pazar

Spor malzemeleri seçimini nasıl yapmalıyız?

Spor malzemeleri yaptığınız spor dalına göre değişiklik göstermektedir. Burada sizlere her bir spor dalında hangi malzemelerin kullanıldığını sıralamayacağım.


Öncelikle, hangi spor dalı olursa olsun rahat edebileceğiniz, vücudunuzun hava almasını sağlayan rahat bir kıyafet kullanmalısınız. Bu kıyafet yerine göre, eşofman, tişört, şort, kapri ya da tayt olabilir.


İkinci önemli malzemeniz ise ayakkabınızdır. Ayakkabınızın ayağınızı sıkmaması, iyi hava alabilen ve ortopedik tabanlı olmasına ve tabi ki yaptığınız spor dalına uygun olmasına da dikkat etmelisiniz. Basketbol için tasarlanmış bir ayakkabı ile futbol oynayamazsınız. Tenis raketi seçerken ağırlığına ve grip uzunluğuna dikkat etmek önemlidir.Size için Yanlış bir Tenis raketi bileğinizde, kolunuzda ciddi sağlık problemlerine yol açabilir.


Yapacağınız spor dalına ait malzemelerin kalitesi çok önemlidir. Kalitesiz ya da sizin bedeninize uygun olmayan spor malzemelerini kullanmak yaptığınız egzersizden zevk almanıza engel olacaktır. Örneğin, elinize tam oturmayan bir tenis raketi ya da çok hafif bir atlama ipi sizi spordan soğutabilir. Bu nedenle spor malzemesi alırken kendinize uygun ölçü, ağırlık, boy, beden, vb. özelliklerini çok iyi araştırmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder