Hangi gıdalar asitli
Asitli gıdalar derken, limon ve greyfurt gibi tadı ekşi olan besinlerden bahsetmiyoruz. Beslenme uzmanları bu tanımı kullanırken et, balık ve bira (aşağıdaki tabloya bakınız) gibi vücutta asit salgılanmasına neden olan yiyecekleri kastediyor. Bunlar genel olarak zararlı değildir, ancak fazlası vücutta başka maddelerin yanı sıra asit üretimine de neden olur. Bu sebeple asitli besinleri dikkatli tüketmek gerekir. Sağlıklı beslenebilmek için, süt, meyve ve sebze gibi bazal gıdalar almalıyız. Çünkü bunlarda asitleri nötralize eden mineraller ve başka maddeler bulunuyor. Üstelik vücut bunları kendi başına üretemiyor.
11 Nisan 2012 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder