28 Mayıs 2009 Perşembe

Zeytinin Yararları

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi zeytin her derde deva. Zeytinin çekirdeği astıma iyi gelirken, yağı ise vücudu nemlendiriyor, yaraları iyileştiriyor.

Kadın Diyet Zayıflama Ve Oto Kiralama r10seoogle

Zeytini sizlere her kahvaltıda öneriyor.

Bazı ülkelerde yetişen büyük ağaçlardır. Zeytinyağı bazen ham zeytinden, bazen de olgun zeytinden sıkılarak elde edilir. Hekimler arasında infak olarak bilinen zeytinyağı, ham zeytinden elde edilen yağdır. Bazen mor (kızıl) zeytinden de çıkarılır. Bundan elde edilen yağın kuvveti olgun zeytinle ham zeytin arasındadır (ortalama değerdedir). İki zeytin türü vardır:

1) Yabani
2) Bostani (aşılı)

500 eski zeytinyağı merhem olarak kullanıldığında, kuvveti duhnü'l-hırva (Hint yağı) kuvvetiyle eş değerdir. Aynı şekilde, turp ve çörek otu yağlarıyla da eşdeğerlik gösterir (daha çok ısıtıcı etki gösterirler). Zeytinin dalları ve yaprakları yakılıp, külleri kullanılır, bazen de dalları ve yaprakları bala bulanarak yakılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder