19 Mayıs 2009 Salı

Ayak ve Ayakkabı Kokusunu Önlemek

Merhaba arkadaşlar,

Kadın Diyet Zayıflama Ve Oto Kiralama r10seoogle

olarak sizlere bu yaz ayak ve ayakkabı kokusunun tamamen önüne geçmek için birkaç bilgi vereceğiz :)


1-Kaliteli ayakkabı satın alın: Doğal maddelerden yapılmış ayakkabıları tercih edin. Çünkü bu ayakkabılar nefes alır ve teri kolaylıkla dışarı atar. Sentetikten yapılan ayakkabıları giymeyin. Sentetik ayakkabılar hava almaz.

2-Hijyen: Her gün ayaklarınızı yıkamayı ihmal etmeyin. Ayaklarınızın kokmasına neden olan ölü deridir. Ayağın altındaki ölü deriyi taş veya süngerle iyice ovun.

3-Sık sık çorap değiştirin: İdeal olan günde 2 yada 3 sefer çorap değiştirmektir. Ama bunu yapamıyorsanız günde 1 kez çorap değiştirmekte yeterlidir. Dünden kalan çorabı asla giymeyin.

4- Hergün aynı ayakkabıyı giymeyin: elinizin altında bir kaç çift ayakkabınız olsa iyi olur. terin içinden kolay atılması için ayakkabının bir gün boyunca dinlendirilmesi gerekir.

5- Ayakkabınızı havalandırın: Ayakkabınızı açık olan bir yere mesela balkona koyun. Rüzgar ayakkabı içindeki terin kolaylıkla atılmasına yardımcı olacaktır.

6- Islanan ayakkabılarınızı mutlaka nemli olmayan bir yerde kurutun: Diyelim ki yağmur yağdı ve ayakkabınız ıslandı. Ayakkabı dolabınıza koymadan önce iyice kuruyup kurumadığına bakın. Şayet ıslak ayakkabıları dolaba koyarsanız, çürümeye başlar ve çok kötü kokar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder