15 Mayıs 2009 Cuma

14 Mayıs Eczacılık Günü

14 Mayıs Eczacılık Günü



İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, eğitim ve sağlık hizmetlerinin tüm bireylere eşit ve ücretsiz sunulması gerektiğine inandıklarını bildirdi.

Sayılkan, Eczacılık Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, sağlık alanındaki değişim sürecinde en büyük sıkıntıyı, bireylerin eşit sağlık hizmeti almasını isteyen eczacıların yaşadığını savundu.

Eczacılık mesleğinin kuruluşunun 170’inci yılında, ilacın üretiminden hastaya sunumuna kadar ilacın uzmanı olan eczacıların görev yapmasını istediklerini vurgulayan Sayılkan, şunları kaydetti:

"Eğitim ve sağlık hizmetlerinin ülkemizde yaşanan her bireye eşit ve ücretsiz sunulması gerektiğine inanıyoruz. İnsan sağlığını doğrudan ilgilendiren tüm ürünlerin Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılması ve eczacı gözetiminde sunulmasının doğruluğuna inanıyoruz. Mesleğimizin kanayan yarası ve halk sağlığı için önemli tehdit olan muvazaalı eczanelerle mücadelede eczacı odalarının yetkisinin artırılmasını istiyoruz. İlaçta reklamın halk sağlığı için önemli bir tehdit olduğunu hatırlatıyoruz."

TBMM Başkanı Köksal Toptan da, eczacılığın, sağlık alanında taşıdığı hayati önemin yanı sıra, ekonominin de en önemli sektörlerden biri durumunda olduğunu belirtti. Toptan, Eczacılık Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, insan sağlığı açısından vazgeçilmez öneme sahip olan eczacılık sektörünün, toplumsal sorumluluğu yüksek mesleklerin başında geldiğini ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder