8 Mart 2012 Perşembe

Dengeli Beslenme

Sağlıklı bir yaşam için en önemli adımlardan biri dengeli ve sağlıklı beslenmektir. Beslenme alışkanlıkları ile çoğu hastalık arasında doğrudan bağ bulunur. Dengeli ve doğru beslenme olmadığı müddetçe kişi ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşmak durumunda kalıyor.
Stres, hazır gıdalar, alelacele yenen yemekler vücudumuza tahmin ettiğimizden çok daha fazla zarar veriyor. Tıpkı asit yağmurlarının doğaya zarar verdiği gibi, asitli yiyecekler de vücudumuzun dengesini bozuyor. Özellikle bir de hayatımızdaki stres faktörü yüksekse.

Hangi gıdalar asitli
Asitli gıdalar derken, limon ve greyfurt gibi tadı ekşi olan besinlerden bahsetmiyoruz. Beslenme uzmanları bu tanımı kullanırken et, balık ve bira (aşağıdaki tabloya bakınız) gibi vücutta asit salgılanmasına neden olan yiyecekleri kastediyor. Bunlar genel olarak zararlı değildir, ancak fazlası vücutta başka maddelerin yanı sıra asit üretimine de neden olur. Bu sebeple asitli besinleri dikkatli tüketmek gerekir. Sağlıklı beslenebilmek için, süt, meyve ve sebze gibi bazal gıdalar almalıyız. Çünkü bunlarda asitleri nötralize eden mineraller ve başka maddeler bulunuyor. Üstelik vücut bunları kendi başına üretemiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder