29 Ağustos 2011 Pazartesi

İnanırsanız Yapabilirsiniz !

İnanırsanız Yapabilirsiniz !

Merhaba kardeşlerim , merhaba saygı değer havacılık haberleri takip edenleri .Bugün sizlere özgüven yitirimi ile ilgili birşeyler yazmak istiyorum.

Çocukken birşey yapmak isteriz ve o hususta eğriyi doğruyu düşünmeden sadece o işe odaklanıp yapmak için çabalarız ve % 90 ihtimallede mevcut yapılmaya çalışılan yapılır.Çünkü ,


* Kaygılarımız yoktur
* Geriye bakmayız
* Olumsuz düşünmeyiz
* Hedefimizden sapmayız
* Mevcut ekonomik yapımız o işe duyduğumuz hazı ve yapma gücümüzü etkilemez
* Duygusal çıkmazlarda değilizdir , duygusallığın profesyonelliği öldürdüğü gelişim evreleri bizi bu zamanlarda bağlamaz , tamamen işe odaklanmışızdır.

Profesyonellik midir sizce bu tür bir yaklaşım ? Değil ! Birşeyleri başarmak için illa ki profesyonel mi olmak gerekir ? Tabi ki değil !

Yıllar geçtikçe insanların problemleri artacaktır ve bu süregelen değişim hiçbir şekilde bitmeyecektir.Problemlerin artması sizin yaratıcılığınızın bittiği ve iş yapabilirlik katsayınızın azaldığı anlamına gelmez.Sosyal gelişimin bir evresi ya da yaş aralığı yoktur.Çok basittir aslında ayrıntıya indirgemeye gerek yok bir fikriniz var ise onu yapın ya da o yolda koşun ! Farklı kişilerin görüşleri kulağınızda küpe olabilir fakat düşünce ya da yapmak istediğiniz her neyse size aittir ve sizin yaratıcılığınızın eseridir , yaşınızın mevcut sosyoekonomik ve yahutta duygusal düşünümlerin bir önemi olmasın dediğimiz gibi sadece yapın  . . .

İnsanların kafalarında kurguladıklarını hayata geçirememeleri özgüven kaybı yaşatır kendilerinde.Bir fikriniz vardır , deha bir proje üretmişsinizdir fakat " ben altından kalkamam , ben yapamam , benim harcım değil " fiilleri sizi bu işinizden caydırır ve bir gün görürsünüz ki sizin projenizi , sizin ilk emek verdiğiniz kurguladığınız belkide yapmış olsaydınız şuan sizin eseriniz olacak olan işi birileri yapmıştır.

Neydi sizden farkı ? Sadece yaptı ! Düşünerek beklemedi . Soyut kavramlara bağlanıp vazgeçmedi hayallerinden , profesyonellerin gözünde proje başlangıcında çocukça bir davranıştı ! Belki de düşünce sistemine karşı yaptığı radikal bir davranıştı ? Nasıl anlamak istiyorlar ise öyle anlasınlar . Kimin ya da kimilerin neyi nasıl ne şekilde anladığının bir önemi yok ! Herneyse aklınızdaki ilk ve size ait olmalıdır bunu harekete geçirmediğiniz taktirde varolmanın amacından sapmış olursunuz.Riskler hayatımızın her evresinde var , çocukken dizimizin sıyrılması büyüdüğümüzde iflas etmemiz ve benzeri milyonlarca risk !Varlığını yitirmeyen sabit risk koşulları altında siz neden sabit kalasınız ki ? Harekete geçmenin bir anlam ifade ettiğini anlamıyormusunuz ? Beklemenin bir fayda getirmediğini ? Yapmayı düşünüyorsanız başlayın inanın bir şekilde bir yerde bir zaman ne denli doğru hareket ettiğinizi anlayacaksınız.Çocukken tırmandığınız ağaç tepesindeki ,düşündüğünüzü yaptığınız için yüzünüzde oluşan hafif tebessüm ve başarmışlık duruşunuzu hayatınızın her evresinde kullanmanız gerektiğini lütfen unutmayın.

İnanırsanız Yapabilirsiniz !

Bir kişisel gelişim makalesi değildir ,yanlış anlaşılmasın sade ve sadece unuttuğumuz çocukluğunuzu hatırlatmak istedim sizlere !

Ümit Durmuş
Öyküdar Hikayeler Klübü Has Üyesi
Alıntı: http://havacilikhaberleri.blogspot.com/2011/08/inanrsanz-yapabilirsiniz.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder