29 Ağustos 2011 Pazartesi

İnanırsanız Yapabilirsiniz !

İnanırsanız Yapabilirsiniz !

Merhaba kardeşlerim , merhaba saygı değer havacılık haberleri takip edenleri .Bugün sizlere özgüven yitirimi ile ilgili birşeyler yazmak istiyorum.

Çocukken birşey yapmak isteriz ve o hususta eğriyi doğruyu düşünmeden sadece o işe odaklanıp yapmak için çabalarız ve % 90 ihtimallede mevcut yapılmaya çalışılan yapılır.Çünkü ,


* Kaygılarımız yoktur
* Geriye bakmayız
* Olumsuz düşünmeyiz
* Hedefimizden sapmayız
* Mevcut ekonomik yapımız o işe duyduğumuz hazı ve yapma gücümüzü etkilemez
* Duygusal çıkmazlarda değilizdir , duygusallığın profesyonelliği öldürdüğü gelişim evreleri bizi bu zamanlarda bağlamaz , tamamen işe odaklanmışızdır.

Profesyonellik midir sizce bu tür bir yaklaşım ? Değil ! Birşeyleri başarmak için illa ki profesyonel mi olmak gerekir ? Tabi ki değil !

Yıllar geçtikçe insanların problemleri artacaktır ve bu süregelen değişim hiçbir şekilde bitmeyecektir.Problemlerin artması sizin yaratıcılığınızın bittiği ve iş yapabilirlik katsayınızın azaldığı anlamına gelmez.Sosyal gelişimin bir evresi ya da yaş aralığı yoktur.Çok basittir aslında ayrıntıya indirgemeye gerek yok bir fikriniz var ise onu yapın ya da o yolda koşun ! Farklı kişilerin görüşleri kulağınızda küpe olabilir fakat düşünce ya da yapmak istediğiniz her neyse size aittir ve sizin yaratıcılığınızın eseridir , yaşınızın mevcut sosyoekonomik ve yahutta duygusal düşünümlerin bir önemi olmasın dediğimiz gibi sadece yapın  . . .

İnsanların kafalarında kurguladıklarını hayata geçirememeleri özgüven kaybı yaşatır kendilerinde.Bir fikriniz vardır , deha bir proje üretmişsinizdir fakat " ben altından kalkamam , ben yapamam , benim harcım değil " fiilleri sizi bu işinizden caydırır ve bir gün görürsünüz ki sizin projenizi , sizin ilk emek verdiğiniz kurguladığınız belkide yapmış olsaydınız şuan sizin eseriniz olacak olan işi birileri yapmıştır.

Neydi sizden farkı ? Sadece yaptı ! Düşünerek beklemedi . Soyut kavramlara bağlanıp vazgeçmedi hayallerinden , profesyonellerin gözünde proje başlangıcında çocukça bir davranıştı ! Belki de düşünce sistemine karşı yaptığı radikal bir davranıştı ? Nasıl anlamak istiyorlar ise öyle anlasınlar . Kimin ya da kimilerin neyi nasıl ne şekilde anladığının bir önemi yok ! Herneyse aklınızdaki ilk ve size ait olmalıdır bunu harekete geçirmediğiniz taktirde varolmanın amacından sapmış olursunuz.Riskler hayatımızın her evresinde var , çocukken dizimizin sıyrılması büyüdüğümüzde iflas etmemiz ve benzeri milyonlarca risk !Varlığını yitirmeyen sabit risk koşulları altında siz neden sabit kalasınız ki ? Harekete geçmenin bir anlam ifade ettiğini anlamıyormusunuz ? Beklemenin bir fayda getirmediğini ? Yapmayı düşünüyorsanız başlayın inanın bir şekilde bir yerde bir zaman ne denli doğru hareket ettiğinizi anlayacaksınız.Çocukken tırmandığınız ağaç tepesindeki ,düşündüğünüzü yaptığınız için yüzünüzde oluşan hafif tebessüm ve başarmışlık duruşunuzu hayatınızın her evresinde kullanmanız gerektiğini lütfen unutmayın.

İnanırsanız Yapabilirsiniz !

Bir kişisel gelişim makalesi değildir ,yanlış anlaşılmasın sade ve sadece unuttuğumuz çocukluğunuzu hatırlatmak istedim sizlere !

Ümit Durmuş
Öyküdar Hikayeler Klübü Has Üyesi
Alıntı: http://havacilikhaberleri.blogspot.com/2011/08/inanrsanz-yapabilirsiniz.html

24 Ağustos 2011 Çarşamba

Sünger bob izle

Sünger bob izlemek için googlede arama yaptığınızda özellike sünger bob izle sayfasının çıkmasını isterim.Neden mi ? Çünkü ben bu siteye girince ciddi anlamda sünger bob oynuyorum ve de site beni tamami ile cezbediyor.Bir siteden beklenilen ne kadar çok iyi taraf var ise hepsi

Sünger Bob çizgi film izle

' de mevcut buradan site sahiplerine teşekkür ediyorum.

Alıntı : http://canli-ligv-izle.blogspot.com/2011/08/sunger-bob-izle.html

 

21 Ağustos 2011 Pazar

Türk Hava Yollarının Yeni Boeing 777 Uçağı geldi

Türk Hava Yollarının Yeni Boeing 777 Uçağı geldi

Türk hava yolları havacılık adına yapmış olduğu atılımlara herzamanki gibi devam etmektedir.177'in yeni uçağı olan kuyrun tescili TC-JJO BOEİNG 777 - 300 ER Uçağı Ahl'ye gelmiş bulunmaktadır.

Havacılık haberleri sitesi olarak THY'yi gururla tebrik etmekteyiz.Toplamda 337 yolcu kapasiteli olan uçak Thy bünyesindeki 13. 777 klasmanındaki uçaktır.Uçuş menzili yüksek ve en üstün teknolojik özelliklere sahiptir.

Umarız kazasız belasız mutlu huzurlu uçuşlar olur.

http://havacilikhaberleri.blogspot.com/2011/08/turk-hava-yollarnn-yeni-boeing-777-ucag.html

15 Ağustos 2011 Pazartesi

Şirinler izle

Şirinler izlemek için çok dolaşıp araştırmanıza gerek yok şirinler izle bu konuda sizlere yardımcı olacaktır,bana çok yardımcı oldu kendilerine çok teşekkür ediyorum.

14 Ağustos 2011 Pazar

En sevdiğim puzzle - Puzzle Oyunları

Bu aralar kafayı acayip puzzle oyunları ile bozdum arkadaşlar.Özellike sizlere yazdığım gibi www.puzzleoyna.net sitesinde vaktimi geçirip eğlenceli oyunlar oynuyorum.Bunun yanında sizlerde çocuklarınızın zihnen gelişimini arttırmak için yapboz oytanabilir ve onlara bu konuda yardımcı olabilirsiniz.Özellikle de http://www.puzzleoyna.net/yeliz-kuvanci-puzzle.html Yeliz'in
puzzle oyununu çok beğendim.

13 Ağustos 2011 Cumartesi

Ağız kokusunu önlemek,ağız kokusundan kurtulmak

Ağız kokuları sadece diş ve diş etlerinin temizlenmemesinden kaynaklanmıyor. Ağız kokusunun en önemli nedenlerinden biri de dil ve boğazdaki bakteriyel birikimler.

Ağız içerisindeki bakteriler oksijene erişemediğinde sülfür salgılamaya başlıyor. Bu sorun yemek yediğinizde, alkol aldığınızda veya uzun süre ağzı kapalı tuttuğunuzda ortaya çıkıyor.

Ayrıca sarımsak ve soğan yediğinizde de ağzınızın kokması yine sülfür salgılanmasıyla ilgilidir.

Alınabilecek Önlemler
Ağız kokusuna karşı bir kaç basit önlem alabilirsiniz. Gün boyu su içmek, klor dioksit içeren ağız gargaraları kullanmak ve maydonoz gibi oksijen açısından zengin besinler tüketmek faydalı olacaktır.

Çiğneyeceğiniz sakızın şekersiz olmasına özen gösterin. Örneğin naneli sakızlar hem kötü kokuyu kamufle eder, hem de tükürük salgılanmasını arttırır. Tükürük kötü kokuya karşı en büyük silahtır.

Ağız kokusuna karşı en etkili besin maddelerinden biri de tarçındır. Çünkü tarçın ağız içerisindeki bakterilerin sayısını azaltır.

Bir dilim ekmek kötü ağız kokusuna karşı yardımcınız olabilir.

Daha Ciddi Bir Sorun Olabilir
Kronik ağız kokusu halitosis adıyla bilinir ve 90 milyon civarında insan bu hastalığa sahiptir.

Halitosis söz konusu ise bu yöntemler de işe yaramayacaktır. Kötü ağız kokusu aynı zamanda çürük diş veye diş eti hastalıklarının da habercisi olabilir.

Zırnık otuna dikkat

Bayburt’ta bir hamamda inanılması zor bir olay yaşandı.

Tüy dökücü özelliği olan zırnık otunun kokusundan zehirlenen 1 kadın hayatını kaybetti, ikisi çocuk 21 kişi ise tedavi altına alındı.

Olay, Bayburt kent merkezindeki bir hamamda meydana geldi.

50 kişinin bulunduğu kadınlar hamamında, 2’si çocuk, 22 kişi zırnık otununun kokusundan etkilendi.

Kadınlardan 58 yaşındaki Hanife Şık kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Zehirlenen 21 kişinin tedavilerine ise Bayburt, Erzincan ve Erzurum’daki hastanelerde devam ediliyor.

Az kilo almanın püf noktaları

American Journal of Clinical Nutrition’da yayımlanan araştırmaya göre, yiyecekleri 15 yerine 40 kez çiğnemek yüzde 12 daha az yemek yenilmesini sağlıyor.

Araştırmada, Çin’deki Harbin Tıp Üniversitesinden Jie Li, çiğnemelerinde fark olup olmadığına bakmak için 14 obez genç ile 16 normal kilodaki genç üzerinde inceleme yaptı.

Araştırmacılar, daha çok çiğnemenin deneklerin daha az yemelerine yol açıp açmadığına, kan şekeri seviyelerini ve hormonlarını etkileyip etkilemediğine baktılar. Çiğneme miktarıyla, beyne "ne zaman yemeğe başlamak ve ne zaman bitirmek gerektiğini" ileten hormonların seviyesinde bağlantı olduğu saptandı.

Daha çok çiğneyenlerde iştah hormonu "ghrelin"in kandaki seviyesinin düşük, iştahı azalttığına inanılan CCK seviyesinin ise yüksek olduğu belirlendi.

Lokmalarını 40 kez çiğneyen deneklerin yüzde 12 oranında daha az kalori aldıklarını belirleyen araştırmacılar, bunun da daha az kilo anlamına geldiğini belirttiler.

Washington Üniversitesi Obezite Araştırma Merkezi müdürü Adam Drewnewski, ortalama bir kişinin kalori miktarını yüzde 12 azaltmasının, yılda 11 kilo kaybetmesini sağladığını belirtti.

Kan Bağışı Kampanyası

Kan bağışı her Ramazan’da yüzde 50 azalınca Türk Kızılayı bu kez erken davrandı. ’’Haydi Türkiye İyilik Aşkına Ramazan’da Kan Bağışına’’ isimli bir kampanya başlattı. Bu kapsamda gezici ekipler teravih sonrası camilerde ve etkinlik alanlarında kan bağışı çağrısı yapacak.

Ankara Hacıbayram Camii de bu etkinlik alanlarından birisi.

Kan vermek hem sağlık, hem de acil kan ihtiyacı için çok önemli. Ancak tüm açıklamalara rağmen oruçluyken bağış yapmaya şüpheyle yaklaşılıyor. Bunu dikkate alan Türk Kızılayı da mesai saatlerini değiştirdi.

Kan bağışı çadırları, 22:00’den 02:00’ye kadar hizmet verecek. Başkentlilerin ilgisi ise oldukça yoğun.. "Kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır" sözünü hatırlatan yetkililer kan bağışına ilgi bekliyor.

Kalp Krizi , Kalp Krizi riskleri,Kalp krizi mi geçiriyorum

Her yıl binlerce kişinin hayatını kaybetmesine yol açan kalp krizinin onlarca sebebi var. Krize yakalanmamak için gerekenleri yapmaksa çok zor değil.

Kalp krizi kimi zaman bir anda, çoğu zaman da yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Batur, mevsim dönüşlerinde, polen veya alerjik durumların ortaya çıktığı zamanlarda ya da solunum yolu enfeksiyonlarının çok olduğu durumlarda, bir akciğer enfeksiyonunun kalbin üzerine yük getirebileceğini söyledi.

Kalp krizlerinin en önemli sebebi ise, kalp damarlarının daralması ve tıkanması.

Prof. Dr. Batur, çok sigara içen kişilerin kalp krizi riski altında bulunduğunu belirterek, şeker hastalığının da önemli risk faktörlerinden biri olduğunu söyledi.

Ne Yapmalı?
Kişi göğsünde eğer daha önce olmayan bir ağrı, bir baskı, bir sıkıntı hissediyorsa, evinde kendi başına geçmesini beklememeli mutlaka bir kalp doktoruna başvurmalı.

Günlük 1 saat tempolu yürüyüş ise kalp krizine karşı en önemli çözüm. Yürüyüşün damar sertliği rahatsızlığını azalttığı biliniyor.

Kalp krizi riskini ortadan kaldırmak için bir an evvel harekete geçmek gerekiyor.

Erkekler kadınların en çok neresini sever

Erkekler kadınların en çok neresini sever

Erkekler kadınların en çok neresini sever ? gibi sorunuza cevap olarak bence en çok gözlerini , bakışını sever.İnsan gerçekten sevince sevdiğinin gözlerinden başka hiçbirşeyi görmüyor inanın.Umarım sizlerde bir gün gerçekten sevip ne demek istediğimi anlarsınız.

11 Ağustos 2011 Perşembe

Havacılık Haberleri

Havacılık Haberleri

Gelişen teknolojinin en çok etki ettiği sektörün başında bence havacılık yeralmakta arkadaşlar.Bu yüzdendir ki güzel ülkemin havacılık alanında gelişimi biz Türk gençleri için ciddi anlamda önem arz etmektedir.

Ülkemizin gururu olan THY ile birlikte altında gelişen diğer Türk havacılık firmaları sayesinde gerek Airline gerekse de Technic alanda havacılığın bayrağını elimize aldık asya , avrupa dolaşıyoruz desek yeridir.

Umarız herşey daha da güzel olur ve bizler sizler için en güncel ve tarafsız havacılık haberleri yazabiliriz.Sitemiz için ilk yazdığım makaleyi umarım beğenmişsinizdir.

8 Ağustos 2011 Pazartesi

Kara peynir videoları

Kara peynir videoları

Aslında konuyu kısa yasmak isterdim ama site cidden çok huşuma gitti arkadaşlar . Nereden bahsediyor bu adam diyorsunuz
duyar gibiyim bahsettiğim yer siyah peynir adresi.Gerek videoları , gerek site içi
yapısı olsun çok hoşuma gitti arkadaşlarım ile de paylaştım onlarda çok beğendi.Özellikle video kalitesi çok güzel bu yüzden
takip etmeniz gereken siteler arasında olmasını öneriyorum.

Alıntı : f4cky0u